Пуерториканско предястие със салам и зелени банани
Необходими продукти:
- зехтин екстра върджин за пържене + още за овкусяване
- 6 зелени банана, обелени и нарязани на малки кубчета
- 1 чаша салам, нарязан на кубчета
- 1/2 чаша софрито сос с кориандър и домати
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- щипка сол
- 1 чаша вода, ако е необходимо
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса.
Изсипете зехтин в голяма дълбока тенджера и загрейте. Запържете кубчетата банан до омекване (5-7 минути). Извадете запържения банан в голяма чиния, покрита с хартия.
Загрейте зехтин в голям тиган и запържете салама, докато омекне и стане хрупкав (4-6 минути). Свалете от котлона и оставете настрана.
Намачкайте до кремообразна консистенция в голяма купа пържените банани, софрито соса, черния пипер и солта. Изсипете малко вода, ако е необходимо. Добавете кубчетата салам, овкусете със зехтин и разбъркайте. Прехвърлете сместа в тиган и запечете за 12-15 минути или докато започне леко да покафенява, след което сервирайте.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Сушено месо с подправки
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Панирани зелени домати
- Мариновани сушени пилешки гърди с подправки
- Телешки черен дроб с лук и коняк
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Соя
Коментари към Пуерториканско предястие със салам и зелени банани