Прясна коприва в ароматна панировка с лук и сметана
Необходими продукти
прясна коприва
За панировката:
3 супени лъжици брашно
1 голяма глава лук
1 супена лъжица трици
1/4 чаена лъжица смлян кориандър
щипка индийско орехче
щипка настърган джинджифил
щипка смлян черен пипер
щипка сода
щипка чили пипер
сол на вкус
1 яйце
заквасена сметана
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте стръковете коприва със студена вода. Сложете ги в съд и залейте с чиста вода, в която сте разтворили чаена лъжица сода. Нека престоят 5 минути и прехвърлете в купа с подсолена вода за час.
Извадете растението върху кърпа, за да поеме тя влагата и тогава отделете листата от стръковете (ще се панират само листата, а от стъблата може да си направите отвара, с която за изплакнете косата си).
Обелете лука и го настържете с помощта на ситно ренде. Отцедете сока, запазете само получената каша, която смесете с брашното, яйцето, триците и сложете всички подправки, включително и содата.
След това започнете да прибавяте заквасена сметана, докато се получи тесто, което да се задържа върху стрък коприва, но да не бъде прекалено течно.
Сгорещете олио в тиган, потапяйте листата коприва в панировката и след това изпържете от двете страни в мазнината до получаването на приятен златист цвят.
Поднесете предястието горещо.
Добър апетит!
Снимки: omolody.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Използвайте коприва за предотвратяване на косопада и заздравяване на косата
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Полезна ли е заквасената сметана
- Червена мъртва коприва
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Панирани топченца катък
Коментари към Прясна коприва в ароматна панировка с лук и сметана