Пролетна салата от спанак с киноа и нахут
Необходими продукти:
3/4 чаена чаша киноа
2 чаени чаши листа спанак
консервиран нахут на вкус
200 грама чери домати (нарязани на половинки)
1 - 2 пресни краставици (нарязани на кубчета)
шепа пресни листа мента
100 грама натрошено сирене (тип фета или по избор)
2 супени лъжици червен винен оцет
1 чаена лъжица испански пушен червен пипер
1/4 чаена лъжица зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре киноата, сменяйки водата няколко пъти и стривайки зърната между дланите си. След това сварете в подсолена вода в продължение на 15 минути (нивото на течността да бъде на около 3 сантиметра над зърната) и отцедете водата.
Вземете салатиера или друг подходящ съд, в който смесете нарязаните чери домати, краставици, нахута.
Прибавете листата мента и спанак, половината от натрошеното сирене. Накрая изсипете и охладените зърна киноа. Разбъркайте всички продукти.
В малък съд комбинирайте червения пипер с оцета, налейте постепенно зехтина, като разбивате непрекъснато с тел за разбиване на яйца.
Овкусете салата с получения дресинг, подправете със сол и черен пипер и украсете с останалото сирене.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Направете 3-дневно пречистване на организма със салата от зеле, цвекло и моркови
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
Коментари към Пролетна салата от спанак с киноа и нахут