Пресни картофи със сос от чесън и орехи

Необходими продукти:
500 - 600 грама пресни картофи
3 - 4 скилидки чесън
1 връзка копър
4 супени лъжици олио
шепа орехови ядки
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода до готовност. Скилидките чесън нарежете на половина и ги запържете за 30 - 40 секунди в олиото. След това ги прехвърлете в чаша заедно с мазнината и оставете за няколко минути. Орехите изсипете в блендер, добавете нарязания на едро копър, изстиналото олио, чесъна и сол на вкус. Разбийте всичко до еднородност.
Отцедете водата от готовите картофи с помощта на гевгир, сложете ги в подходяща чиния и полейте с получения сос.
Добър апетит!
Коментари към Пресни картофи със сос от чесън и орехи