Прасенца от маслено тесто с пълнеж

Необходими продукти:
- 500 грама брашно
- 2 разбити яйца + 1 жълтък
- 7 грама суха мая
- 200 милилитра прясно мляко
- 150 грама разтопено масло
- щипка сол
- щипка захар
- пакетче карамфил
- 150-200 грама наденичка чоризо
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Брашното пресейте в купа и прибавете маята, захарта и солта. Затоплете млякото, разбийте яйцата и прибавете към него. Налейте маслото и направете тестото. Оставете го да удвои обема си и го разделете на части.
Оформете малки топчици, в които сложете по парченце чоризо и сгънете плътни в същата форма. По същия начин направете всички останали и подредете в тава, застлана с хартия за печене. Намажете с жълтък, изрежете малки кръгчета и с помощта на клечки за зъби направете две дупчици.
Сложете ги за муцунки на прасенцата, а за очички използвайте по две карамфилчета. С част от тестото оформете ушички и опашка и внимателно ги поставете. Изчакайте да удвоят обема си отново и изпечете на 200 градуса до златисто. Охладете, поднесете и си ги хапнете.
Добър апетит!
Източник: www.bloglovin.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Хрупкави домашни солети
- Гулаб Джамун
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Питки с плънка от кашкавал
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
Коментари към Прасенца от маслено тесто с пълнеж