Поширани круши във вино
Пошираните круши са класически френски десерт, който произхожда от лозаро-винарските територии на Бургундия и Лион. Французите приготвят десерта от недобре узрели на дървото плодове с плодово вино. Така хората от региона успяват да включат всеки продукт, който произвеждат в едно апетитно ястие, подчертаващо естествената сладост на плодовете.
Десерта е подходящ за зимните вечери, лек е и е чудесен завършек на всяка вечеря, така че да не се притеснявате от преяждане и тежест след хранене.
Необходими продукти:
- 4-6 круши, обелени, разрязани през средата и почистени от семената
- сокът от 1 лимон
- 1 1/2 чаени чаши вино (най-добрият избор са мерло, зинфандел, шира)
- 3/4 чаена чаша захар на кристали
- 2 супени лъжици сок от лимон
- кората от 1 лимон, фино настъргана
- 2 чаени лъжици ванилия
- 2 чаени лъжици канела
- ванилов сладолед, маскарпоне или крем фрайче
Начин на приготвяне:
В купа сложете крушите. Покрийте ги с вода, в нея сложете лимоновия сок (от целия лимон) и 2 супени лъжици захар. Оставете да се накиснат.
За поширането смесете виното и захарта, добавете 2 супени лъжици сок от лимон, цитрусовата коричка, ванилията и канелата. Сложете на котлон и изчакайте течността да заври.
Намалете температурата на котлона, за да къкри слабо виното и сложете крушите.
Нека се варят слабо за 10-12 минути, след което обърнете крушите и варете още 10 минути, докато омекнат.
А решетъчна лъжица изкарайте крушите от соса и ги оставете върху кърпа или решетка.
Върнете соса на котлона и продължете да варите, докато течността се редуцира на половина.
Сервирайте десерта - сложете една круша в малка купичка. Отгоре полейте със соса и сложете лъжица сметана, сладолед или крем фрайче, точно до крушата. Гарнирайте със свежи ментови листа или люспички от черен шоколад.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО С КРУША И ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА 200 мл
ДРЕНАКС ФОРТЕ ЗА НОРМАЛНА ЧРЕВНА ПЕРИСТАЛТИКА сашета * 20 552769
Нов ПРОМОГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 750 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА ЕСЕН - ЯБЪЛКА, КРУША, ЛИСТ ОТ СМОКИНЯ * 24
ХИП БИО КАША ОТ КРУШИ С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г 4723
СЕВЪН ДЕЙС ХИДРАТИРАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ ЛЕСНА СРЯДА 28 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Състав и полезни свойства на крушата
- 7-дневна диета с круши
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Фламбирани круши с портокалов ликьор
- Сладко от круши (цели)
- Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
- Печени круши с мед, канела и ванилия
- Круша кактус
Коментари към Поширани круши във вино