Постни сарми от пекинско зеле на скара

Необходими продукти:
1 голям кочан пекинско зеле
3/4 чаена чаша ориз (сух)
300-350 грама консервирана царевица
1/2 чаена чаша обелени фъстъци
2 супени лъжици нарязан копър
1 супена лъжица растително олио
сол на вкус
кетчуп или друг сос за поднасяне
Начин на приготвяне:
Отделете листата на зелето и ги попарете за 1 минута с вряща вода. След това извадете от водата, нека се охладят и изрежете дебелите части.
Сварете ориза, измийте го. Изпечете фъстъците.
Направете плънка, смесвайки ориза с царевицата (отцедена от течността), накълцания копър и натрошените или нарязани на едро фъстъци. Подсолете на вкус.
Разпределете плънката върху листата зеле (по 1 пълна супена лъжица) и оформете сарми.
Подредете ги върху добре намазнена скара и изпечете до готовност. Може да използвате и тиган за целта, а след това запечете за кратко във фурната.
Поднесете сармите с кетчуп или друг любим сос.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Постни мързеливи сарми с гъби в доматен сос
- Риба в зелеви листа (рибени сарми)
- Печени сарми с плънка от ориз, гъби и маслини
- Запечени сарми от козе сирене с домати и маслини
- Сарми от листа ревен с кайма и ориз на фурна
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Сармички от лапад с ориз
- Панирани сарми с кайма и ориз
- Сарми с боб и ориз в сос
- Сарми на тиган с плънка от сьомга, гъбен сос и ориз
Коментари към Постни сарми от пекинско зеле на скара