Постен ароматен пилаф с бадеми
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 1/2 чаени чаши нарязан на ситно лук
- 4 скилидки чесън, намачкани
- 2 супени лъжици смлян джинджифил
- 2 чаени лъжици смляна канела
- 1 1/2 чаена чаша ориз басмати
- 3 супени лъжици доматена паста
- 2 чаени чаши зеленчуков бульон
- 2 чаени лъжици сол
- 1/2 чаена чаша стафиди
- по 1/2 чаена чаша печени бадеми, натрошени и ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете мазнината и изпържете лука, чесъна, джинджифила и канелата. След 5 минути, когато лукът омекне, добавете ориза и доматената паста. Разбъркайте и след 3 минути, когато оризът добре е покрит с подправките, добавете бульона и сол. След като течността заври, намалете степента на котлона. Нека къкри 10-15 минути, до готовност на ориза.
Свалете от котлона и поставете кърпа върху тенджерата, а отгоре капака, по този начин ще се абсорбира течността от парата, а оризът ще остане пухкав. Разбъркайте с вилица и добавете стафидите, бадемите и магданоза.
Сервирайте ястието веднага или след като достигне стайна температура.
Източник:
bhg.com
Коментари към Постен ароматен пилаф с бадеми