Портокалово руло с яйца и ванилия
Необходими продукти:
- 300 грама захар
- 2 супени лъжици царевично брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 8 яйца
- 2 портокала, изцедени и кората настъргана на ситно
- 1 супена лъжица разтопено масло
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/4 чаена чаша захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Покрийте с хартия за печене правоъгълна тава с размери 20 х 30 сантиметра, подмажете дъното с масло и го поръсете равномерно с 1/4 чаена чаша захар.
- В голяма купа смесете захарта, царевичното брашно и бакпулвера. Разбъркайте.
- В отделна купа разбийте яйцата с миксер за около 1 минута.
- Добавете портокаловия сок, настърганата портокалова кора, разтопеното масло и ваниловия екстракт. Разбъркайте.
- Прехвърлете яйчения крем в купата със сухите съставки и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
- Изсипете тестото в подготвената тава и печете в продължение на 20-30 минути до златист цвят.
- Оставете блата да се охлади в продължение на 5 минути.
- Разстелете чиста памучна кърпа върху равна повърхност и я поръсете със захар.
- Извадете блата от тавичката с помощта на хартията за печене и бързо го обърнете върху кърпата.
- Внимателно го завийте на стегнато руло, започвайки от дългата страна, след което го прехвърлете върху дъска или поднос с подходяща големина.
- Охладете за минимум 2 часа, нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: heneedsfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Руло без печене
- Руло Фереро Роше
- Медено руло с орехи и мармалад
- Сладко канелено руло с пекан и мед
- Бързо руло със сухо мляко
- Руло с крем от бял шоколад
Коментари към Портокалово руло с яйца и ванилия