Портокалово-меден сос с лук, горчица и кориандър (за месо)
Необходими продукти:
- 270 милилитра вода
- 2 портокала
- глава лук
- 1 1/2 супени лъжици мед
- 1 чаена лъжица суха горчица
- 1/2 чаена лъжица семена кориандър
- 1 чаена лъжица куркума
- стрък прясна мащерка
- 3 капки сос Табаско
- 1 1/2 супени лъжици зехтин Extra Virgin
- щипка морска сол
- 1 супена лъжица царевично нишесте
Начин на приготвяне:
Нарежете обелената глава лук колкото може по-ситно.
Изсипете в тиган с дебело дъно, в който сте сгорещили зехтина, сложете половин супена лъжица мед, разбъркайте и затворете съда с капак. Приготвяйте 3 минути, докато лукът се карамелизира.
Портокалите обелете и превърнете в малки кубчета.
Добавете ги при лука, сложете лъжица суха горчица, листенцата мащерка и намачканите с ножа семена кориандър. Разбъркайте и задушете сместа в продължение на три минути.
След това налейте водата, подсолете и увеличете температурата на котлона. Нека комбинацията се вари 12 минути на среден огън.
Тогава прибавете останалия мед и отново разбъркайте.
Накрая изсипете нишестето и бъркайте непрекъснато на слаб огън, докато сосът се сгъсти.
Щом това стане, свалете съда от котлона и пасирайте. Сложете куркумата и 3 капки сос Табаско.
Разбийте с блендера и сосът е готов.
Поднесете с птиче месо или заешко, които украсете с листенца прясна мащерка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Див портокал помага при болки в ставите
- Облекчете кашлицата със сол и портокал
- Сос Бъфало
- Здравни ползи от консумацията на портокали
- Червен портокал, Кървав портокал
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
Коментари към Портокалово-меден сос с лук, горчица и кориандър (за месо)