Портокалово кафе с бренди, шоколад и сметана

Необходими продукти:
1 литър сварено силно черно кафе
200 грама тъмен шоколад
200 милилитра течна сметана за разбиване с висока масленост (35%)
150 милилитра бренди
1 портокал
Начин на приготвяне:
Предварително охладете сметаната, след което я разбийте до получаване на плътна пяна и приберете отново в хладилника.
Настържете портокаловата кора с помощта на ситно ренде.
Сварете силно кафе, в него налейте брендито, тогава добавете цитрусовите стърготини, разбъркайте и оставете комбинацията да престои няколко минути, за да се съчетаят ароматите и вкусовете.
Начупете шоколада на малки парчета, които разпределете по дъното на подходящи чаши. Налейте горещото кафе, върху което сложете студената разбита сметана и поднесете напитката веднага.
Снимка: coffee-card.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОПТИАТ СКРАБ ОТ КАФЕ "СОЧНА МАНДАРИНА" 220 гр.
НЕИСС СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ 330 г
ЛИНГЖИ ЧЕРНО КАФЕ сашета * 20 DXN
МАТИСЪН КЕТО ЛАТЕ С МСТ И КАФЕ 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Вредно ли е да пием кафе на гладно
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
Коментари към Портокалово кафе с бренди, шоколад и сметана