Портокалови рулца

Необходими продукти
За тестото:
2 ч. ч. брашно
4 с. л. нишесте
малко по-малко от 1/2 ч. ч. олио
80 г кафява захар
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
щипка сол
За плънката:
1 портокал
160 г захар
1 с. л. нишесте
Начин на приготвяне:
Смесете олиото със захарта и бъркайте, докато тя не се разтвори. Прибавете нишестето, содата, бакпулвера, солта, брашното и старателно разбъркайте. Замесете тесто, завийте го във фолио и приберете в хладилника. Докато тестото се охлажда, направете плънката. Обелете портокала, разделете на парчета и отстранете семките, ако има такива. В блендер сложете целия портокал (и кората), захарта, нишестето и смелете всичко заедно.
Извадете тестото от хладилника, разточете го, за да се получи един пласт и върху него разпределете портокаловата плънка. След това навийте на руло и го сложете за половин час в хладилник. После разрежете на парчета (около 3 см), подредете ги в тава, подмазана с масло или застлана с хартия за печене с "ръба" надолу.
Изпечете във фурна, загрята до 220 градуса за около 15 - 20 минути.
Портокаловите рулца са готови.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЛОРАДИКС МУЛТИВИТАМИН сироп 250 мл SALUS HAUS
БИФАС CARESSE МЛЯКО ЗА БАНЯ С ЕКСТРАКТ ОТ ПОРТОКАЛ 500 мл.
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ LADY PRESIDENT 200 мл
АРМИНА БИО ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ПОРТОКАЛ 5 мл
ЧАЙ ЧИЛ БЕЪР КОНОП 160 г
НУКС CREME FRAICHE DE BEAUTY ХИДРАТИРАЩ МАТИРАЩ ФЛУИД 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
- Тутманик
- Див портокал помага при болки в ставите
- Домашен портокалов сок (4 литра от 2 портокала)
- Домашен портокалов ликьор
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
Коментари към Портокалови рулца