Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Понички с ябълково вино и канела

Понички с ябълково вино и канела

Понички с ябълково вино и канела - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша ябълково вино (сайдер)
  • 3 1/2 чаена чаша брашно + още за поръсване
  • 1 чаена чаша захар на кристали
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжица канела
  • 1/4 чаена лъжица индийско орехче
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена чаша мътеница
  • 2 големи яйца
  • 4 супени лъжици разтопено масло - охладено
  • 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • олио за пържене

за овалване:

  • 1 чаена чаша захар
  • 1 1/2 супена лъжица канела

Начин на приготвяне:

Изсипете ябълковия сайдер в тенджера и го оставете да заври на висока температура. Намалете топлината котлона до средна и изчакайте да се редуцира до 1/4 чаена чаша - около 15 минути. Оставете ябълковия сироп да се охлади.

В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата за хляб, канелата, индийското орехче и солта. Разбъркайте ги добре.

В друга купа разбийте течните съставки - мътеницата и яйцата, след това добавете ванилията.

Излейте течните съставки при сухите и разбъркайте добре с тел за разбиване или с електрически миксер.

Застелете тава с хартия за печене и поръсете щедро с брашно. С набрашнени ръце прехвърлете тестото в тавата и изравнете, тестото трябва да е с дебелина около 1 сантиметър. Замразете за 15 минути.

Междувременно загрейте мазнината до 170 градуса.

Извадете тестото от фризера и го прехвърлете върху набрашнен кухненски плот. Нарежете с форма за понички (или използвайте чаша и направете дупка с подходяща по размер форма). Поръсете отрязаните краища на поничката с брашно, за да запази формата си.

Когато сте оформили цялото тесто, започнете да пържете. Пържете ги в много мазнина, сложете по 2-3 понички в тенджерата и пържете около 1 минута на страна, докато покафенеят.

Готовите понички извадете върху салфетка, изчакайте за кратко, да се отцедят от мазнината и оваляйте в микс от канела и захар.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети