Понички на фурна с глазура и орехи

Необходими продукти:
2 яйца
100 грама заквасена сметана
100 грама масло
1/2 чаена чаша пудра захар
1,5 чаена чаша брашно
1 супена лъжица прясно мляко
1/2 чаена чаша захар на пясък
шепа орехови ядки или на вкус
1,5 чаена лъжица набухвател
1/2 чаена лъжица канела
орехови ядки за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте в блендер маслото със стайна температура и захарта на пясък. След това прибавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбиването.
В отделен съд смесете брашното с набухвателя и половината изсипете в блендера при останалите продукти, разбийте. Добавете сметаната, отново разбийте и съединете сместа с останалото брашно.
Подмажете формички за понички с масло и в тях разпределете готовото тесто, като то да заема 3/4 от обема им.
Изпечете ги във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 30 минути.
През това време направете глазурата.
Смесете пудрата захар с канелата, налейте прясното мляко и разбъркайте.
Когато поничките се охладят, полейте ги със сладката млечна комбинация и поръсете със смлени орехови ядки.
Може да си приготвите и шоколадово покритие, като за целта просто разтопете парче шоколад.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
ПРЕСИТ таблетки 500 мг * 100 ХЕРБАМЕДИКА
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ РЕШИТЕЛНОСТ 50 мл
АУРА ХЕРБАЛС ОРЕХОВ КОМПЛЕКС капки 50 мл
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 6.6 ТЪМЕН МАХАГОН
Е ЛЕК ДАЙВА МЕХЛЕМ С ОРЕХОВИ ЛИСТА ЗА УМОРЕНИ КРАКА 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Тутманик
- Черен орех
- Хрупкави домашни солети
- Бързи питки без месене
- Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
Коментари към Понички на фурна с глазура и орехи