Понички на фурна с глазура и орехи

Необходими продукти:
2 яйца
100 грама заквасена сметана
100 грама масло
1/2 чаена чаша пудра захар
1,5 чаена чаша брашно
1 супена лъжица прясно мляко
1/2 чаена чаша захар на пясък
шепа орехови ядки или на вкус
1,5 чаена лъжица набухвател
1/2 чаена лъжица канела
орехови ядки за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте в блендер маслото със стайна температура и захарта на пясък. След това прибавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбиването.
В отделен съд смесете брашното с набухвателя и половината изсипете в блендера при останалите продукти, разбийте. Добавете сметаната, отново разбийте и съединете сместа с останалото брашно.
Подмажете формички за понички с масло и в тях разпределете готовото тесто, като то да заема 3/4 от обема им.
Изпечете ги във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 30 минути.
През това време направете глазурата.
Смесете пудрата захар с канелата, налейте прясното мляко и разбъркайте.
Когато поничките се охладят, полейте ги със сладката млечна комбинация и поръсете със смлени орехови ядки.
Може да си приготвите и шоколадово покритие, като за целта просто разтопете парче шоколад.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА РЕШИТЕЛНОСТ 20 мл.
БИОХЕРБА ТРОЙЧАТКА капсули 250 мг * 100
АРГАНИА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ИНТЕНЗИВЕН ТЕН СЪС SPF 50+ 100 мл
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС МЕНСТРУАЦИЯ 2 180 г
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА 100 мл
АРОМАТИЗАТОР ЗА ДРЕХИ С АРОМАТ НА ЛАВАНДУЛА, РИГАН И ОРЕХ ЕКОЛАЙФ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Орехи - ползи и вреди
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Тутманик
Коментари към Понички на фурна с глазура и орехи