Подлучени яйца в сос от домати и чушки
Необходими продукти:
- 4 глави лук
- 1-2 червени чушки
- 1 люта чушка
- 1 скилидка чесън
- 250 грама меки домати
- 2 яйца
- 2-3 листенца кориандър
- олио за пържене
- сол и черен пипер на вкус
- 70 милилитра червено вино
- 1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
Загрейте олио в дълбок тиган и запържете нарязан на полумесеци лук. Измийте, почистете и нарежете чушките на ивички. Обелете и наситнете доматите и прибавете зеленчуците към сместа.
Подправете с лютите чушки, кориандъра, чесъна, солта, черния пипер и дафиновия лист. Налейте червеното вино и задушете зеленчуците за 10-15 минути. Пет, десет минути преди да изключите ястието от котлона чукнете яйцата и похлупете.
След готовност охладете, разсипете порции и поднесете, поръсени с подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: cocina-en-familia.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Подлучени яйца в сос от домати и чушки