Плодов десерт с нишесте

Необходими продукти:
1 литър вода
250 грама дребни прясно замразени плодове (ягоди, малини, къпини, вишни...) или микс от такива
3-4 супени лъжици нишесте
60-100 грама захар (зависи от сладостта на плодовете и от предпочитанията ви)
Начин на приготвяне:
Налейте литър вода в тенджера, прибавете предпочитано количество захар и поставете съда на котлона. Щом течността заври, в нея изсипете разтвореното във вода нишесте, бъркайки, за да не се образуват бучки.
Оставете сместа да се приготвя до прозрачност. Свалете от огъня и добавете плодовете. Разбъркайте внимателно, за да не ги смачкате.
Може да използвате повече от посоченото количество, ако желаете.
Когато плодовата смес се охлади, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: chef.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС УАКСИ ГОУ 2 кг
ЛИВОРЗИЛ капсули * 60 ЧАЙКАФАРМА
БИОТЕЧ КАРБО X 1000 г ОВКУСЕН
ОПТИБАК ПРОБИОТИК ЗА БЕБЕТА И ДЕЦА саше * 10
НовПРОСТЕНАЛ ПЕРФЕКТ таблетки * 30 ВАЛМАРК
ПРОМООПТИБАК ПРОБИОТИК ЗА ВСЕКИ ДЕН капсули * 30
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- E1400 - E1450 Нишесте/скорбяла
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Млечно смути със замразени плодове
- Гранадила - ползи за здравето
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Гулаб Джамун
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Защо прасковите са полезни за здравето?
Коментари към Плодов десерт с нишесте