Плодов десерт с нишесте
Необходими продукти:
1 литър вода
250 грама дребни прясно замразени плодове (ягоди, малини, къпини, вишни...) или микс от такива
3-4 супени лъжици нишесте
60-100 грама захар (зависи от сладостта на плодовете и от предпочитанията ви)
Начин на приготвяне:
Налейте литър вода в тенджера, прибавете предпочитано количество захар и поставете съда на котлона. Щом течността заври, в нея изсипете разтвореното във вода нишесте, бъркайки, за да не се образуват бучки.
Оставете сместа да се приготвя до прозрачност. Свалете от огъня и добавете плодовете. Разбъркайте внимателно, за да не ги смачкате.
Може да използвате повече от посоченото количество, ако желаете.
Когато плодовата смес се охлади, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: chef.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 СРЕДЕН ТОН 200 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
ДЖОРДЖ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 24/7 SILVER 50 мл
Безплатна доставка за България!МАТИСЪН КУРКУМА + БИОПЕРИН таблетки * 60
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Фейхоа
- Млечно смути със замразени плодове
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- E1400 - E1450 Нишесте/скорбяла
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- 20 от най-редките и екзотични плодове, за които дори не сте чували - част 1
Коментари към Плодов десерт с нишесте