Плодов десерт с нишесте
Необходими продукти:
1 литър вода
250 грама дребни прясно замразени плодове (ягоди, малини, къпини, вишни...) или микс от такива
3-4 супени лъжици нишесте
60-100 грама захар (зависи от сладостта на плодовете и от предпочитанията ви)
Начин на приготвяне:
Налейте литър вода в тенджера, прибавете предпочитано количество захар и поставете съда на котлона. Щом течността заври, в нея изсипете разтвореното във вода нишесте, бъркайки, за да не се образуват бучки.
Оставете сместа да се приготвя до прозрачност. Свалете от огъня и добавете плодовете. Разбъркайте внимателно, за да не ги смачкате.
Може да използвате повече от посоченото количество, ако желаете.
Когато плодовата смес се охлади, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: chef.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЦАРЕВИЧНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ВИТАМИНИ ЗА КОСА ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 60 IVYBEARS
НовОСТРОВИТ WAXY MAIZE ОВКУСЕН 1000 г
СУИДИШ СУПЛЕМЕНТС КАРБО ЕНДЖИН 1000 гр.
ТАУРИН КАРДИО дъвчащи таблетки * 100 НИКСЕН
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- E1400 - E1450 Нишесте/скорбяла
- Ябълков сладкиш с грис
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
- Японска дюля
Коментари към Плодов десерт с нишесте