Плодов десерт с нишесте

Необходими продукти:
1 литър вода
250 грама дребни прясно замразени плодове (ягоди, малини, къпини, вишни...) или микс от такива
3-4 супени лъжици нишесте
60-100 грама захар (зависи от сладостта на плодовете и от предпочитанията ви)
Начин на приготвяне:
Налейте литър вода в тенджера, прибавете предпочитано количество захар и поставете съда на котлона. Щом течността заври, в нея изсипете разтвореното във вода нишесте, бъркайки, за да не се образуват бучки.
Оставете сместа да се приготвя до прозрачност. Свалете от огъня и добавете плодовете. Разбъркайте внимателно, за да не ги смачкате.
Може да използвате повече от посоченото количество, ако желаете.
Когато плодовата смес се охлади, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: chef.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИВИСКАЛ ЗА МЪЖЕ ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА таблетки * 60
НУБРИЯ КОМПЛЕКС НОВА ФАЗА (МЕНОПАУЗА) таблетки * 30
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ МАГНЕЗИЙ таблетки 500 мг * 30
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ТАУРИН КАРДИО дъвчащи таблетки * 100 НИКСЕН
ФИТИН таблетки 250 мг * 40 БОДРОСТ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Кактус
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Млечно смути със замразени плодове
- Гранадила - ползи за здравето
- E1400 - E1450 Нишесте/скорбяла
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
Коментари към Плодов десерт с нишесте