Плодов десерт с нишесте
Необходими продукти:
1 литър вода
250 грама дребни прясно замразени плодове (ягоди, малини, къпини, вишни...) или микс от такива
3-4 супени лъжици нишесте
60-100 грама захар (зависи от сладостта на плодовете и от предпочитанията ви)
Начин на приготвяне:
Налейте литър вода в тенджера, прибавете предпочитано количество захар и поставете съда на котлона. Щом течността заври, в нея изсипете разтвореното във вода нишесте, бъркайки, за да не се образуват бучки.
Оставете сместа да се приготвя до прозрачност. Свалете от огъня и добавете плодовете. Разбъркайте внимателно, за да не ги смачкате.
Може да използвате повече от посоченото количество, ако желаете.
Когато плодовата смес се охлади, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: chef.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 СРЕДЕН ТОН 200 мл
НАН ЕКСПЕРТ ПРО ТОТАЛ КОМФОРТ 2 800 г
ДЖОРДЖ ПОЧИСТВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ 24/7 SILVER 50 мл
Безплатна доставка за България!ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, ГЛУТАМИН И БИОТИН прах 135 г НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- E1400 - E1450 Нишесте/скорбяла
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Същност и хранителни източници на нишесте (скорбяла)
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Портокалово реване с грис
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Плодов десерт с нишесте