Плодов десерт от извара с шоколадова глазура

Необходими продукти:
3 супени лъжици захар
150 грама шоколад
250 грама извара
пресни плодове по избор: киви, ягоди, вишни...
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата. След това с помощта на четка намажете стените на подходящи силиконови формички, в които ще направите десерта. Приберете ги във фризера, трябва да замръзнат.
През това време разбийте в блендер извара със захарта, докато се получи еднородна смес.
Измийте плодовете и ги нарежете на малки парчета.
Когато формичките замръзнат, извадете ги от фризера и в тях разпределете подсладената извара, сложете плодовете върху нея. Ако предпочитате, може да ги смелите заедно с изварата и тогава да напълните формичките.
След това залейте с разтопен шоколад и отново приберете във фризера. Щом покритието стегне, десертът е готов за поднасяне. Извадете в чиния и се насладете на вкуса.
Добър апетит!
Снимка: beremennost-po-nedelyam.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Кактус
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Гранадила - ползи за здравето
Коментари към Плодов десерт от извара с шоколадова глазура