Плодов десерт от извара с шоколадова глазура

Необходими продукти:
3 супени лъжици захар
150 грама шоколад
250 грама извара
пресни плодове по избор: киви, ягоди, вишни...
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата. След това с помощта на четка намажете стените на подходящи силиконови формички, в които ще направите десерта. Приберете ги във фризера, трябва да замръзнат.
През това време разбийте в блендер извара със захарта, докато се получи еднородна смес.
Измийте плодовете и ги нарежете на малки парчета.
Когато формичките замръзнат, извадете ги от фризера и в тях разпределете подсладената извара, сложете плодовете върху нея. Ако предпочитате, може да ги смелите заедно с изварата и тогава да напълните формичките.
След това залейте с разтопен шоколад и отново приберете във фризера. Щом покритието стегне, десертът е готов за поднасяне. Извадете в чиния и се насладете на вкуса.
Добър апетит!
Снимка: beremennost-po-nedelyam.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЯ ЛАБС ВЕГАН ПРОТЕИН НАТУРАЛЕН ШОКОЛАД 750 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Обикновен маслен крем
- Крем брюле с козе сирене и ванилов аромат
Коментари към Плодов десерт от извара с шоколадова глазура