Плодово-оризови кюфтенца с овесена панировка

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша ориз
- 2 големи ябълки
- 1 голям банан
- 6 едри фурми
- 1 супена лъжица ленено брашно
- шепа стафиди (предварително накиснати във вода)
- 1/2 чаена лъжица ванилова есенция
- 1/2 чаена чаша овесени ядки за панировка
- зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете ориза (трябва да се получи около 300 грама готов), смелете ябълките или ги настържете ситно, след което изцедете сока им.
Почистете фурмите от костилките и нарежете плодовете ситно, банана намачкайте с вилица.
В съда с вече сварения и охладен ориз изсипете отцедените от сока ябълки, фурмите, банановото пюре, лененото брашно и ваниловия екстракт. Разбъркайте добре всичко и оставете сместа да престои 3-5 минути.
След това оформете малки кръгли кюфтета от нея, оваляйте ги в овесените ядки и сложете в съд с горещия зехтин.
Намалете температурата на котлона до средна и пържете до златисто, като внимателно обръщате топчетата.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Гранадила - ползи за здравето
- Млечно смути със замразени плодове
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Ориз
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
Коментари към Плодово-оризови кюфтенца с овесена панировка