Плодове със сос от жълтъци и текила

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша тиквено семе
- 1 супена лъжица кленов сироп
- 2 чаени лъжици олио
- щипка сол
- 1 килограм горски плодове
- 4 жълтъка
- 1/4 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша текила
- 2 супени лъжици сок от портокал
- 1 чаена лъжица настъргана кора лайм
- 2 супени лъжици сок от лайм
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 175 градуса и застелете с хартия за печене тава.
Разбъркайте тиквеното семе с кленовия сироп и изсипете в приготвената тава. Печете за 10-15 минути, след което охладете напълно.
Междувременно нарежете по-едрите горски плодове.
Напълнете тенджера с вода, около 3-4 сантиметра от дъното, и я затоплете.
Разбийте жълтъците със захарта, текилата, сока от двата цитруса, добавете кората от лайм. Изсипете в огнеупорна купа, която поставете върху горещата вода - целта е дъното на купата да не докосва водата. Бъркайте непрекъснато, за да приготвите крем върху врящата вода. Проверете с термометър дали е готов - когато кремът достигне около 60 градуса, може да го свалите от котлона.
Сложете в плитка чиния от соса, а отгоре плодовете и карамелените тиквени семена. Да ви е сладко!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ШИПКА И КАРКАДЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
АЛИН ЧАЙ КОПЪР ПЛОДОВЕ 40 гр.
ГЛОГ ПЛОД 100 г ЕКО ХЕРБ
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ ГРЪДЕН БРОНХО ФИЛТЪР * 20
СИНЯ ХВОЙНА ПЛОДОВЕ 100 гр. БИОПРОГРАМА
ХИП БИО ИНСТАНТНА КАША ПЛОДОВЕ С ЙОГУРТ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Кактус
- Гранадила - ползи за здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Млечно смути със замразени плодове
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Плодове със сос от жълтъци и текила