Плодова пандишпанова торта с крема сирене, шоколадов ликьор и кафе
Необходими продукти:
400 грама крема сирене (може Маскарпоне)
150 грама сметана за разбиване
4 яйца
80 грама бял шоколад
100 грама пудра захар
2 чаени чаши сварено силно кафе
30 милилитра шоколадов ликьор
1 супена лъжица кафява захар
2 готови пандишпанови блата (или бишкоти)
300 грама пресни плодове (например, малини)
50 грама какао на прах
Начин на приготвяне:
Разбийте крема сиренето до получаването мека нежна маса. Към нея прибавете жълтъците и сметаната, като не спирате да разбивате, докато сместа придобие кремообразна консистенция и се сгъсти.
Разтопете шоколада на водна баня и го смесете с крема, вливайки го на тънка струя.
Белтъците разбийте до състояние "твърди върхове" (около 4 минути) и постепенно прибавете към останалите продукти.
Ред е на пудрата захар. Трябва да получите еднородна гланцова комбинация.
В отделен съд смесете свареното кафе с кафявата захар и шоколадовия ликьор.
Сложете пандишпановия блат в подходящ съд и го сиропирайте с ароматната течност. Поръсете основата с какао на прах (използвайте около 1 супена лъжица).
След това разпределете 1/3 от плодовете, покрийте ги с 1/3 от крема и сложете отново пандишпан.
Продължете в същата последователност: кафеен сироп, какао, плодове, крем.
Приберете тортата в хладилника за 12 часа.
Преди да поднесете, украсете с бита сметана, какао и плодове.
Добър апетит!
Снимки: recept-torta.com; автор: Шри
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Пандишпаново руло с крем от халва и извара
- За безупречно разрязване на торти и меки сирена, използвайте конец за зъби
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Десерт-торта от кускус с извара, мед и канела
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
Коментари към Плодова пандишпанова торта с крема сирене, шоколадов ликьор и кафе