Плодова запеканка
Необходими продукти:
800 гр ябълки, круши, праскови или други плодове (може и консервирани)
50 гр масло
200 гр брашно
230 гр захар
1/4 ч. л. сол
сок от половин лимон
1 с. л. бакпулвер
250 мл прясно мляко
ванилия на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тавата, в която ще печете и го оставете да изстине. Смесете брашното, солта, захарта и бакпулвера. Прибавете млякото и ванилията и разбъркайте добре. Тестото сложете върху маслото, без да разбърквате. Нарежете плодовете на парчета, напръскайте ги с лимоновия сок и ги поставете върху тестото. Изпечете при 180 градуса в продължение на около 40 минути.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ГЛЮКОЗА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Млечно смути със замразени плодове
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Кисел трън (берберис) - ползи за здравето и състав
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Плодова запеканка