Плодова запеканка

Необходими продукти:
800 гр ябълки, круши, праскови или други плодове (може и консервирани)
50 гр масло
200 гр брашно
230 гр захар
1/4 ч. л. сол
сок от половин лимон
1 с. л. бакпулвер
250 мл прясно мляко
ванилия на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тавата, в която ще печете и го оставете да изстине. Смесете брашното, солта, захарта и бакпулвера. Прибавете млякото и ванилията и разбъркайте добре. Тестото сложете върху маслото, без да разбърквате. Нарежете плодовете на парчета, напръскайте ги с лимоновия сок и ги поставете върху тестото. Изпечете при 180 градуса в продължение на около 40 минути.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ГЛЮКОЗА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Кактус
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Запеканка от спанак с яйца
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
- Как цели плодове се побират в бутилка?
Коментари към Плодова запеканка