Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пица с печурки, кайма и моцарела

Пица с печурки, кайма и моцарела

Пица с печурки, кайма и моцарела - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 400 грама брашно
  • 200-250 милилитра вода (топла)
  • 1 чаена лъжица суха мая и същото количество захар
  • щипка сол
  • 4 супени лъжици зехтин

За плънката:

  • глава кромид лук
  • 500 грама кайма (пилешка, телешка, свинска, смес)
  • 300 грама печурки
  • 100 грама моцарела
  • 300 грама настъргани домати (или доматено пюре)
  • 100 грама кашкавал
  • 1/2 чаена лъжица риган, чесън на прах и босилек
  • сол


Начин на приготвяне:

Пресейте брашното, към него прибавете захарта, солта, маята, зехтина и постепенно и по малко налейте топлата вода, замесвайки тесто. То трябва да се получи еластично. Оставете го за 30 минути на топло място.

Нарежете лука ситно, изпържете го в олио, добавете каймата, настърганите домати, подправете и пържете до готовност.

Разточете тестото, за да се получи основа с дебелина около сантиметър. Сложете в намазнена тава и върху тестото разпределете каймата. Следват гъбите (едро нарязани), моцарелата и кашкавала.

Изпечете във фурната за около 30-40 минути (на 200 градуса).

Пица с кайма, гъби и моцарела

Пица с кайма, гъби и моцарела

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kuharka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиХрани и ястия