Пица с печурки, кайма и моцарела

Необходими продукти
За тестото:
- 400 грама брашно
- 200-250 милилитра вода (топла)
- 1 чаена лъжица суха мая и същото количество захар
- щипка сол
- 4 супени лъжици зехтин
За плънката:
- глава кромид лук
- 500 грама кайма (пилешка, телешка, свинска, смес)
- 300 грама печурки
- 100 грама моцарела
- 300 грама настъргани домати (или доматено пюре)
- 100 грама кашкавал
- 1/2 чаена лъжица риган, чесън на прах и босилек
- сол
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, към него прибавете захарта, солта, маята, зехтина и постепенно и по малко налейте топлата вода, замесвайки тесто. То трябва да се получи еластично. Оставете го за 30 минути на топло място.
Нарежете лука ситно, изпържете го в олио, добавете каймата, настърганите домати, подправете и пържете до готовност.
Разточете тестото, за да се получи основа с дебелина около сантиметър. Сложете в намазнена тава и върху тестото разпределете каймата. Следват гъбите (едро нарязани), моцарелата и кашкавала.
Изпечете във фурната за около 30-40 минути (на 200 градуса).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kuharka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Джоб пица с кори за лазаня
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Бърза пица на тиган
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Панирани шницели от кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
Коментари към Пица с печурки, кайма и моцарела