Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пица с блат от цвекло и зеленчуци

Пица с блат от цвекло и зеленчуци

Пица с блат от цвекло и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:


за блата

 

  • 120 грама киноа
  • 1 чаена чаша сварено червено цвекло
  • 1 супена лъжица хуск (индийски живовляк)
  • 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
  • 2-3 супени лъжици вода
  • сол според вкуса ви
  • чесън на прах на вкус

 

за соса

 

  • 80 грама сурово кашу
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици бадемово мляко
  • сок от половин лимон
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус

 

за гарниране

 

  • 1-2 супени лъжици сварен грах
  • 50 грама чери домати
  • 1 супена лъжица зелен боб
  • 50 грама бланширани тиквички
  • една шепа свежи листенца рукола
  • босилек и магданоз, нарязани


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 200 градуса и застелете тава с лист пергамент. Накиснете киноата за 2-3 часа във вода, отцедете и я подсушете. Сложете я в блендер и добавете цвеклото, чесъна, солта, бакпулвера и 2-3 супени лъжици вода. Разбийте докато се смесят всички съставки.

Добавете хуска и разбъркайте до еднородност. Изсипете сместа в тавата и оформете блат. Запечете го за 20-25 минути и охладете. Пригответе соса като смесите всички съставки в блендер и разбиете до хомогенност.

Намажете зеленчуковия блат със соса, гарнирайте с граха, чери доматите, боба, тиквичките, руколата и пресните подправки. По желание добавете нарязани смокини, сварени лилави картофи или цветно зеле. Разрежете, поднесете и с удоволствие хапнете.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: rainbowinmykitchen.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиЛайфстайлСнимкиИсторияАлтернативна медицинаХранене при...БотаникаНовиниЛечения