Пица със сушени домати, гъби и прошуто
Необходими продукти
За тестото:
100 милилитра топла вода
1/2 чаена лъжица захар (без връх)
щипка сол
1 чаена лъжица суха мая (5 грама)
2 супени лъжици зехтин
около 200 грама брашно
За плънката
кашкавал
гъби
сушени домати
сос песто
прошуто
Начин на приготвяне:
Разтворете захарта, щипка сол и маята в 100 милилитра топла вода. Добавете 2 супени лъжици зехтин, след това пресятото брашно (точното количество определете в момента) и замесете нетвърдо тесто.
Оставете го да престои 1 час на топло място, за да втаса.
Когато това стане, омесете още веднъж и разделете на две части.
Разточете всяка от тях тънко (дебелината на слоя да бъде около 5 милиметра) и поставете основите върху хартия за печене.
Намажете повърхностите със смлените сушени домати, сложете и малко сос песто, ако желаете.
Следва настъргания кашкавал, а върху него подредете парченца гъби, прошуто и сушени домати.
Изпечете пиците в загрята до 250 градуса фурна (долно и горно печене) в продължение на около 5 минути.
За да получите апетитен сос от доматите, смелете ги със зехтин и добавете съвсем мъничко захар. Трябва да се получи консистенция на пюре. Може да добавите и ароматни подправки, ако не са използвани такива при изсушаването на доматите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Как да използваме плоча за пица
- Тънките пици са по-калорични
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Джоб пица с кори за лазаня
- Колко време да варим различните видове гъби?
Коментари към Пица със сушени домати, гъби и прошуто