Пица със смокини и мед

Необходими продукти:
- 1 тесто за пица
- 340 грама прясна моцарела, отцедена и нарязана на кръгчета
- 20 смокини, нарязани на четвъртинки
- 220 грама козе сирене
- сол
- 24 листа босилек
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 1/4 чаена чаша мед
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото по тази рецепта.
След като сте го прибрали във фризера, оставете 4-те топки да достигнат стайна температура - поне 2 часа трябва да престоят извън хладилника.
Ако имате камък за печена пица, го загрейте във фурната на максимална температура. Или сгорещете фурната на 250 градуса и използвайте обикновена тава.
Разточете блатовете и оставете борд по края им. В средата сложете от моцарелата, листа босилек, смокини и козе сирене, поръсете със сол и полейте с лъжица зехтин.
Прехвърлете върху камъка и изпечете за около 3-6 минути до готовност, а ако печете в тава - докато блатът се изпече (за около 10 минути).
При сервиране полейте с мед.
Източник:
seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как да използваме плоча за пица
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Джоб пица с кори за лазаня
- Мини пици от багета с кашкавал, чушки и маслини
- Бърза пица на тиган
- Бързо тесто за пица с мед
- Пица с шоколад
- Картофена пица с колбас и зеленчуци
- Пица с кайма, гъби и моцарела
- Пица с цели яйца, кашкавал и бекон
Коментари към Пица със смокини и мед