Неаполитанско тесто за пица
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши брашно
- 4 чаени лъжици сол
- 2 чаени лъжици суха мая
- 380 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Комбинирайте брашното със солта и маята. Добавете водата и омесете еластично тесто.
Покрийте тестото с фолио и го оставете да втаса за 8-12 часа на стайна температура.
На следващия ден разделете тестото на 4 топки.
Приберете ги в отделни торбички с цип и ги оставете в хладилник за още от 2 до 4 дни да втасат.
Преди да използвате за блатове за пица, оставете ги за 2 часа на стайна температура.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пица с кайма
- Бърза пица без месене
- Как да използваме плоча за пица
- Домашно тесто за пица, подходящо за замразяване
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Бързо тесто за пица с мед
- Домашен сметанов сос с яйца за пица
- Домашна пица с наденица и сирена
- Пица с аспержи, чесън и сирене
- Пица с цели яйца, кашкавал и бекон
Коментари към Неаполитанско тесто за пица