Неаполитанско тесто за пица

Необходими продукти:
- 4 чаени чаши брашно
- 4 чаени лъжици сол
- 2 чаени лъжици суха мая
- 380 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Комбинирайте брашното със солта и маята. Добавете водата и омесете еластично тесто.
Покрийте тестото с фолио и го оставете да втаса за 8-12 часа на стайна температура.
На следващия ден разделете тестото на 4 топки.
Приберете ги в отделни торбички с цип и ги оставете в хладилник за още от 2 до 4 дни да втасат.
Преди да използвате за блатове за пица, оставете ги за 2 часа на стайна температура.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как да използваме плоча за пица
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Джоб пица с кори за лазаня
- Мини пици от багета с кашкавал, чушки и маслини
- Бърза пица на тиган
- Бързо тесто за пица с мед
- Пица с шоколад
- Картофена пица с колбас и зеленчуци
- Пица с кайма, гъби и моцарела
- Пица с цели яйца, кашкавал и бекон
Коментари към Неаполитанско тесто за пица