Питки с шоколад и пудра захар
Необходими продукти:
450 грама брашно
80 грама размекнато масло
1 яйце
120 грама захар
1,5 чаени лъжици суха мая
160 милилитра прясно мляко
щипка сол
шоколадова паста за плънката
пудра захар за поръсване
1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топлото мляко.
Пресейте брашното, прибавете към него захарта, щипка сол, яйцето и размекнатото масло. Налейте млякото с маята и замесете тесто. Оформете го като топка и оставете да престои час, за да втаса.
След това го разделете на питки по около 60 грама всяка. Сплескайте ги с ръце и в средата сложете по малко от шоколадовата паста. Затворете с тестото и подредете питките в подмазана с олио тава. Нека престоят 20 минути и намажете повърхността им с разбито яйце.
Изпечете във фурната при температура от 200 градуса за 17-20 минути.
Готовите питки поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИСПОЛ СВЕЩ В ЧАША С АРОМАТ НА ШОКОЛАД И ЧЕРЕША sn71-104
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
СИЙСТАРС ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ШОКОЛАД И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 80 мл
НовОЛ НУТРИШЪН NUTLOVE ДИЕТИЧНИ ЯДКИ БАДЕМИ ОБВИТИ В ШОКОЛАД 300 г
НАЙ-ПРЕКРАСНОТО МАГАЗИНЧЕ ЗА ШОКОЛАД В ПАРИЖ - ДЖЕНИ КОЛГАН - СИЕЛА
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ШОКОЛАД И ЧЕРЕША snk80-104
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Турски питки Поача
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
Коментари към Питки с шоколад и пудра захар