Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Питки с парено тесто и сърцевина от сирена

Питки с парено тесто и сърцевина от сирена

Питки с парено тесто и сърцевина от сирена - изображение

Бърза и лесна закуска, доставяща удоволствие на всеки - това можем да кажем за тези питки. Всеки обича топящи се сирена, а комбинирани с топли и меки хлебчета, резултатът е още по-неустоим.

Необходими продукти:

  • 1 килограм обикновено тесто
  • 5 чаени чаши вода
  • 1/4 чаена чаша сода бикарбонат
  • 1 яйце
  • сол на вкус
  • 225 грама крема сирене
  • 2 чаени чаши настъргано сирене чедър
  • 1/2 чаена чаша заквасена сметана
  • 1/4 чаена лъжичка лют червен пипер
  • 2 чаени лъжички чесън на прах

Необходими продукти:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Нарежете тестото на 12 равни парчета, които оформете на топки. Сложете водата в тенджерата, след като заври добавете содата и сложете няколко от тестените топчета. След 20-30 секунди ги извадете и ги подредете в кръг в тавичка или тиган с огнеупорна дръжка. Запарете всички парченца от тестото и ги подредете в избраната форма за печене.

питки

Разбийте яйцето и намажете тестото, след което запечете за 15 минути.

Докато питките се пекат, в купа смесете крема сиренето, 1 1/2 чаена чаша от чедъра, заквасената сметана, червения пипер и чесъна на прах.

питки

В центъра на хлебчетата изсипете сместа от сирена и поръсете с останалото сирене чедър. Върнете във фурната за още 15 минути, докато сирената се запекат. Поднесете, след като сте охладили ястието.

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл