Питки с парено тесто и сърцевина от сирена
Бърза и лесна закуска, доставяща удоволствие на всеки - това можем да кажем за тези питки. Всеки обича топящи се сирена, а комбинирани с топли и меки хлебчета, резултатът е още по-неустоим.
Необходими продукти:
- 1 килограм обикновено тесто
- 5 чаени чаши вода
- 1/4 чаена чаша сода бикарбонат
- 1 яйце
- сол на вкус
- 225 грама крема сирене
- 2 чаени чаши настъргано сирене чедър
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 1/4 чаена лъжичка лют червен пипер
- 2 чаени лъжички чесън на прах
Необходими продукти:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Нарежете тестото на 12 равни парчета, които оформете на топки. Сложете водата в тенджерата, след като заври добавете содата и сложете няколко от тестените топчета. След 20-30 секунди ги извадете и ги подредете в кръг в тавичка или тиган с огнеупорна дръжка. Запарете всички парченца от тестото и ги подредете в избраната форма за печене.
Разбийте яйцето и намажете тестото, след което запечете за 15 минути.
Докато питките се пекат, в купа смесете крема сиренето, 1 1/2 чаена чаша от чедъра, заквасената сметана, червения пипер и чесъна на прах.
В центъра на хлебчетата изсипете сместа от сирена и поръсете с останалото сирене чедър. Върнете във фурната за още 15 минути, докато сирената се запекат. Поднесете, след като сте охладили ястието.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Бъркан тутманик със спанак
- Вегетарианска зеленчукова пита
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
Коментари към Питки с парено тесто и сърцевина от сирена