Питки с крема сирене, колбас и кашкавал

Необходими продукти:
- 150 грама полу пушен колбас по избор
- 12 супени лъжици крема сирене
- 450 грама готово тесто, замесено с мая
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 1/2 чаена лъжица захар
- 1-2 супени лъжици настърган кашкавал
- подходящи подправки на вкус
- 2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Полу пушения колбас нарежете на малки парчета. Прибавете крема сиренето към тях и разбъркайте.
Тестото разделете на 6 топчета, разточете ги, придавайки им кръгла форма и върху всяко сложете от плънката (предварително поръсете плота с брашно).
Затворете я с тестото и оформете питки, които подредете в тава (застелете дъното с намазнен лист пергамент).
Сметаната разбъркайте със захарта и с тази смес намажете повърхността им. Така ще придобият красива коричка след изпичане.
Поставете съда във фурната при 180 градуса. Петнадесет минути по-късно питките ще бъдат готови. Тогава ги поръсете с малко настърган кашкавал и смес от ароматни сухи подправки.
Добър апетит!
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Питка от кашкавал с яйца и сметана (на тиган)
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
- Овесени питки с кисело мляко
- Чабата сандвич с моцарела, рукола и салами
- Соя
- Домашна питка с чесново масло и магданоз
- Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас
Коментари към Питки с крема сирене, колбас и кашкавал