Питка с гъби, маслини и млечна заливка
Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 100 грама масло
- 3 яйца
- 300 грама гъби
- 1 тиквичка
- 200 грама маслини (или повече)
- глава лук
- 200 милилитра сметана с масленост 10-20% (течна)
- по щипка черен пипер и сол
- 30 грама кашкавал или друг вид сирене
- 3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Стрийте брашното с маслото. Ще се получат трохи, към които добавете щипка сол, яйцето, 2 супени лъжици вода и замесете тесто. Оформете като топка и приберете в хладилника за 30 минути.
Сгорещете фурната при 200 градуса.
Студеното тесто разточете и поставете в тава, като подвиете малко краищата.
Изпечете във фурната за 15 минути.
Междувременно измийте и изсипете гъбите в подсолена вряща вода за 3-4 минути. Отцедете течността с помощта на гевгир. Нарежете гъбите и ги запържете в маслото. Добавете ситно нарязаните тиквичка, маслини, лук и чесън и нека плънката остане върху котлона до готовност на всички продукти.
Яйцата разбийте, подправяйки ги със сол и черен пипер, смесете със сметаната (може да я заместите с 4 супени лъжици майонеза) и заливката за баницата е готова.
Извадете тестото от фурната, разпределете пълнежа по повърхността му и покрийте със сметаново-яйчената комбинация.
Поръсете с настъргания кашкавал или друг вид сирене и изпечете баницата за половин час при умерена температура (180 градуса).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Бъркан тутманик със спанак
- Вегетарианска зеленчукова пита
- Турски питки Поача
Коментари към Питка с гъби, маслини и млечна заливка