Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Питка с гъби, маслини и млечна заливка

Питка с гъби, маслини и млечна заливка

Питка с гъби, маслини и млечна заливка - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама брашно
  • 100 грама масло
  • 3 яйца
  • 300 грама гъби
  • 1 тиквичка
  • 200 грама маслини (или повече)
  • глава лук
  • 200 милилитра сметана с масленост 10-20% (течна)
  • по щипка черен пипер и сол
  • 30 грама кашкавал или друг вид сирене
  • 3 скилидки чесън

 

Начин на приготвяне:

Стрийте брашното с маслото. Ще се получат трохи, към които добавете щипка сол, яйцето, 2 супени лъжици вода и замесете тесто. Оформете като топка и приберете в хладилника за 30 минути.

Сгорещете фурната при 200 градуса.

Студеното тесто разточете и поставете в тава, като подвиете малко краищата.

Изпечете във фурната за 15 минути.

Междувременно измийте и изсипете гъбите в подсолена вряща вода за 3-4 минути. Отцедете течността с помощта на гевгир. Нарежете гъбите и ги запържете в маслото. Добавете ситно нарязаните тиквичка, маслини, лук и чесън и нека плънката остане върху котлона до готовност на всички продукти.

гъби

Яйцата разбийте, подправяйки ги със сол и черен пипер, смесете със сметаната (може да я заместите с 4 супени лъжици майонеза) и заливката за баницата е готова.

Извадете тестото от фурната, разпределете пълнежа по повърхността му и покрийте със сметаново-яйчената комбинация.

заливка

Поръсете с настъргания кашкавал или друг вид сирене и изпечете баницата за половин час при умерена температура (180 градуса).

баница

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл