Пита с плънка от ориз и сварени яйца
Необходими продукти
За тестото:
3 яйца
200 грама брашно
50 грама нишесте
100 грама кисело мляко
100 грама майонеза
1/2 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
За плънката:
100 грама ориз
1 голяма глава лук
3 сварени яйца
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука ситно и го изпържете до златисто.
Сварете яйцата твърдо, обелете ги и настържете с помощта на едро ренде.
Сварете ориза до готовност в подсолена вода.
След това смесете така подготвените продукти и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Замесете тестото, като първо комбинирате яйцата, киселото мляко и майонезата в подходящ съд.
Прибавете содата, солта, нишестето и разбъркайте старателно всичко. Ред е да добавите постепенно брашното, ще се получи тесто с консистенция на гъста сметана.
Изсипете половината от него в подмазана с олио форма (в случая е използвана кръгла с диаметър 28 сантиметра).
Разпределете равномерно оризовата плънка с яйцата.
И налейте останалото тесто. Заравнете повърхността, плънката трябва да се покрие напълно.
Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на 40 минути.
Добър апетит!
Снимки: vkusno.mirtesen.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Тутманик
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Домашна месеница със сирене по бабина рецепта
- Бързи питки без месене
- Питка със семена и сминдух
- Фокача със сирене и лук
Коментари към Пита с плънка от ориз и сварени яйца