Пирожки с ягоди

Необходими продукти:
4 ч. ч. брашно
400 гр масло
1 ч. ч. вода
1 яйце
300-400 гр ягоди
0,5 ч. ч. захар
1,5 ч. л. нишесте
1 с. л. пудра захар
щипка сол
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото предварително или използвайте готово бутер тесто. Към пресятото брашно прибавете солта, размекнатото масло и разтрийте с ръце, за да се получат трохи. След това налейте водата (студена) и замесете тесто. Увийте го във фолио и оставете в хладилника за ден, като периодично (5-6 пъти) го раздърпвате и хубаво го завивате. На следващия ден разточете и нарежете тестото на правоъгълници с примерни размери 10 на 15 см.
Измийте ягодите, подсушете ги и нарежете на 2 или 4 части (в зависимост от големината им). Смесете захарта с нишестето. На края на всеки правоъгълник сложете от плънката, поръсете със захарта и навийте на рула. Прищипете краищата, за да не изтече сокът по време на печенето.
Подредете пирожките в тава, подмазана с масло и ги намажете с разбито яйце. Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на 15-20 минути (до получаването на златист цвят). Готовите пирожки поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ БАЛСАМ ЗА УСТНИ С ЯГОДА 4.5 г
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА 150 мл
СОУ СИМПЪЛ КОМПЛЕКТ ACNE GONE СТИК 50 мл + БИЛКОВ ЧАЙ 100 г
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ЯГОДОВ ГЛОУ СКРАБ ЗА РЕВИТАЛИЗИРАНЕ И ОБНОВЯВАНЕ НА КОЖАТА 200 г
ГАРДЪН ОФ ЛАЙФ СУРОВ ПРОБИОТИК КОЛОН КЕЪР капсули * 30
Безплатна доставка за България!НИВЕА БАЛСАМ ЗА УСТНИ STRAWBERRY SHINE 4.8 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Погача за прощъпулник
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Бързи питки без месене
Коментари към Пирожки с ягоди