Пирожки от хляб лаваш и плънка от кисело зеле с кайма
Необходими продукти:
- готов арменски хляб лаваш
- кисело зеле
- кайма смес (или по избор)
- лук
- копър
- олио
- гореща вода
- сол
- подправки на вкус и по избор
- количествата определете сами според желания брой пирожки и личните ви вкусови предпочитания
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го изпържете в олио до прозрачност. След това прибавете киселото зеле, разбъркайте всичко добре, увеличете котлона и пържете в продължение на 5 - 7 минути, като бъркате непрекъснато. Идва ред на каймата, сложете и нея, нека сместа се приготвя още 7 - 10 минути.
Налейте малко вряща вода (количеството й да достига около 2 - 3 мм от плънката), подправете на вкус, намалете температурата до минимум и оставете всичко да се задушава в продължение на около 20 минути, разбърквайки периодично. Ако по повърхността изплува много мазнина, отстранете я. В края на приготвянето увеличете максимално котлона и нека се изпари течността. Не забравяйте да бъркате непрекъснато. Две минути преди да свалите плънката от огъня, добавете към нея нарязан на ситно пресен копър.
Нарежете хляба на квадрати според желаната големина на пирожките. Един съвет: извадете питките лаваш от пакета непосредствено преди приготвянето на закуските, защото в противен случай той ще стане твърд.
В средата на всяко парче тесто сложете по малко от плънката и затворете, оформяйки банички. Изпечете ги добре нагорещен тиган, който сте подмазали със съвсем малко олио. Нека първо се изпекат от страната, където се съединяват краищата на напитката при сгъването. Около минута и половина от всяка страна е достатъчно.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш Дина е носталгия по детството и желание за експеримент, потвърдено успешен
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
Коментари към Пирожки от хляб лаваш и плънка от кисело зеле с кайма