Пиле фрикасе по стара рецепта
Необходими продукти:
1,8-2,0 кг пиле
4 с. л. масло
1 с. л. брашно
1 чаша сухо бяло вино
1 чаша пилешки бульон
1/4 лъжичка розмарин
2 стръка магданоз
брашно за овалване
сол
черен пипер
2 жълтъка
2 с. л. лимонов сок
4 с. л. гъста сметана
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето на порции, оваляйте всяко парче месо в брашно и запържете до златисто в маслото на слаб огън. В същия тиган налейте виното и бульона, сложете магданоза, подправките и разбъркайте. Поставете във фурната за 45 минути при 180 градуса. След като извадите от фурната, прехвърлете месото в чиния. В отделен съд смесете жълтъците, лимоновия сок, сметаната и малко от горещия сос. Върнете пилето в тигана, прибавете яйчната смес и загрейте за 5 минути, без да допускате завиране.
Поднася се с гарнитура от пържени гъби.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ГОТОВА КОМБИНАЦИЯ ПРИ ОТКАЗ ОТ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО 20 мл LES FLEURS DE BACH
ЧАЙ ФИЛТЪР ПЕРФЕКТНА ФОРМА * 20 бр. БИОПРОГРАМА
АВЕН КОЛД КРЕМ 40 мл
РОДОПСКИ ЧАЙ ФИЛТЪР * 20 БИОПРОГРАМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Мандраке, Мандрагора
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Вина и сирена - кое с какво?
- Силата на червеното вино
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Бяла бреза, Метлика, Чупла, Ясика
Коментари към Пиле фрикасе по стара рецепта