Пиле с ориз с гъбен вкус

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши ориз
- 1 глава лук - нарязана на ситно
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 350 грама гъбена крем супа (или от консерва)
- 3 горни бутчета
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 2 чаени лъжици свежа мащерка
- 1 пресована скилидка чесън
- свеж магданоз за поръсване
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Намазнете тавичка с олио или използвайте готварски спрей. Сложете ориза и лука, подправете със сол и пипер, излейте бульона и гъбената супа.
Подредете пилешките бутчета, намажете месото с разтопеното масло и поръсете с мащерката и чесъна, подправете и месото.
Покрийте тавата с фолио и печете за 1 час на 170 градуса. Свалете фолиото и допечете още 30 минути.
Гарнирайте с магданоз преди сервиране.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ПРОМОМАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Перфектната марината за пилешко месо
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
Коментари към Пиле с ориз с гъбен вкус