Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле с ориз с гъбен вкус

Пиле с ориз с гъбен вкус

Пиле с ориз с гъбен вкус - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши ориз
  • 1 глава лук - нарязана на ситно
  • 2 чаени чаши пилешки бульон
  • 350 грама гъбена крем супа (или от консерва)
  • 3 горни бутчета
  • 2 супени лъжици разтопено масло
  • 2 чаени лъжици свежа мащерка
  • 1 пресована скилидка чесън
  • свеж магданоз за поръсване
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Намазнете тавичка с олио или използвайте готварски спрей. Сложете ориза и лука, подправете със сол и пипер, излейте бульона и гъбената супа.

Подредете пилешките бутчета, намажете месото с разтопеното масло и поръсете с мащерката и чесъна, подправете и месото.

Покрийте тавата с фолио и печете за 1 час на 170 градуса. Свалете фолиото и допечете още 30 минути.

Гарнирайте с магданоз преди сервиране.

за framar.bg: Данна Панджарова
източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиДиетиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...НовиниАнкетиВидеоБотаникаСнимкиЛечения