Пиле с ориз с гъбен вкус
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши ориз
- 1 глава лук - нарязана на ситно
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 350 грама гъбена крем супа (или от консерва)
- 3 горни бутчета
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 2 чаени лъжици свежа мащерка
- 1 пресована скилидка чесън
- свеж магданоз за поръсване
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Намазнете тавичка с олио или използвайте готварски спрей. Сложете ориза и лука, подправете със сол и пипер, излейте бульона и гъбената супа.
Подредете пилешките бутчета, намажете месото с разтопеното масло и поръсете с мащерката и чесъна, подправете и месото.
Покрийте тавата с фолио и печете за 1 час на 170 градуса. Свалете фолиото и допечете още 30 минути.
Гарнирайте с магданоз преди сервиране.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Оризови спагети
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
Коментари към Пиле с ориз с гъбен вкус