Пиле Пикасо (със зеленчуци, сметанов сос и кашкавал)
    Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди
 - 2 глави лук
 - 3 чушки
 - 3 скилидки чесън
 - 4 домата
 - 1 кубче зеленчуков бульон
 - 100 грама кашкавал
 - 1 супена лъжици италиански подправки
 - по 1/2 чаена чаша вода и готварска сметана
 - 2 супени лъжици зехтин
 - щипка индийско орехче
 - сол на вкус
 - 1 супена лъжица масло
 - смлян черен пипер на вкус
 
Начин на приготвяне:
Нарежете чушките на кръгчета (използвайте различни цветове, за да бъде по-пъстро ястието), като предварително ги почистите от семената. Главите лук обелете и нарежете на полукръгчета, чесъна настържете ситно.
Подправете с черен пипер и сол пилешкото, изпържете го в смес от зехтина и маслото. Когато стане златисто, прехвърлете в тава.
В същата мазнина изпържете до златисто лука и го изсипете в съда при месото.
След това запържете до омекване кръгчетата чушки, тях също сложете в тавата.
Задушете чесъна в тигана за 30 секунди, налейте водата и добавете предварително обелените и нарязани домати. Разбъркайте, прибавете италианските подправки, кубчето зеленчуков бульон, черен пипер, щипка индийско орехче, сол и налейте сметаната. Разбъркайте.
Варете соса в продължение на 5 минути на бавен огън, след което с него залейте пилешките гърди и зеленчуците.
Покрийте съда с алуминиево фолио и сложете във фурната за половин час на 200 градуса.
След това извадете, отстранете фолиото, поръсете ястието с настърган кашкавал и върнете обратно във фурната (без покритие) за още 15 минути, за да се разтопи кашкавалът.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
 - Ястия от месо
 - Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
 - Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
 - Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
 - Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
 - Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
 - Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
 - Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
 - Пилешко филе с мед и горчица
 - Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
 - Руладини с бекон на фурна
 
Коментари към Пиле Пикасо (със зеленчуци, сметанов сос и кашкавал)