Пиле на скара с бира и лайм

Приготвянето на това апетитно ястие ще ви отнеме само около 50 минути. Да се захващаме!
Необходими продукти
- 4 обезкостени половини от пилешки гърди
Начин на приготвяне
Вземете голяма купа и в нея смесете бирата, сока от лайм, меда, чесъна, кориандъра, солта и пипера. Разбъркайте, докато медът се разтвори добре.
Излейте готовата смес върху пилешкото месо и го покрийте. Оставете да престои около 30 минути.
Предварително загрейте скарата до средна температура и леко я намазнете.
Извадете пилешкото месо от маринатата и го разтърсете, за да премахнете излишното. Печете месото по 6-7 минути от всяка страна, докато омекне и стане златисто-кавяво.
Сервирайте с гарнитура по избор. Да ви е сладко!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- За какво е полезна бирата?
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Печено пиле с горчица, чесън, бира и мед
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- По-малък риск от артрит, ако пийваме бира или вино в малки количества
- Печено пиле върху кенче бира
- Пилешко с кафяв ориз, кашу и зеленчуци
Коментари към Пиле на скара с бира и лайм