Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко филе с яйца и ориз на тиган

Пилешко филе с яйца и ориз на тиган

Пилешко филе с яйца и ориз на тиган - изображение

Необходими продукти:

  • 1-2 пилешки филета
  • 150 грама заквасена сметана (или майонеза)
  • щипка сух босилек
  • 1/3 връзка зелен лук
  • 1/3 връзка копър
  • 1/3 връзка магданоз
  • 2-3 скилидки чесън
  • черен пипер, сол
  • олио или масло
  • 200 грама ориз
  • 3-4 яйца
  • 150 грама кашкавал

 

Начин на приготвяне:

Пилешкото нарежете на малки кубчета.

Към заквасената сметана прибавете зелените подправки.

Сложете настъргания чесън, сол, пипер и разбъркайте соса.

Кубчетата филе изсипете в тиган с мазнината.

Добавете ароматната сметана и нека ястието остане върху котлона до готовност на месото.

След това изсипете сварения ориз в намазнен тиган, върху белите зрънца разпределете пилешкото, кашкавала и чукнете яйцата.

Разбъркайте внимателно и пържете на слаб огън в продължение на 10-15 минути.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева

Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...ДиетиЛайфстайлБотаникаНовиниСнимки