Пилешко филе с яйца и ориз на тиган

Необходими продукти:
- 1-2 пилешки филета
- 150 грама заквасена сметана (или майонеза)
- щипка сух босилек
- 1/3 връзка зелен лук
- 1/3 връзка копър
- 1/3 връзка магданоз
- 2-3 скилидки чесън
- черен пипер, сол
- олио или масло
- 200 грама ориз
- 3-4 яйца
- 150 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Пилешкото нарежете на малки кубчета.
Към заквасената сметана прибавете зелените подправки.
Сложете настъргания чесън, сол, пипер и разбъркайте соса.
Кубчетата филе изсипете в тиган с мазнината.
Добавете ароматната сметана и нека ястието остане върху котлона до готовност на месото.
След това изсипете сварения ориз в намазнен тиган, върху белите зрънца разпределете пилешкото, кашкавала и чукнете яйцата.
Разбъркайте внимателно и пържете на слаб огън в продължение на 10-15 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ ПОЧИСТВАЩО МЛЯКО С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 200 мл
ЛЮКСЕОЛ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ 200 мл
НовКОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Пилешко филе с яйца и ориз на тиган