Пилешко филе с ориз, грах и чесън
Необходими продукти:
200 грама ориз (дългозърнест)
1 глава лук
1 морков
1 скилидка чесън
1 супена лъжица нарязан пресен магданоз
1 супена лъжица растителна мазнина
2 парчета пилешко филе
300 милилитра доматен сок
1/2 кубче сух пилешки бульон
100 милилитра вода
100 грама замразен грах
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност.
Лука и моркова обелете, нарежете ги едро. Почистете скилидката чесън. Изпържете така подготвените зеленчуци в нагорещеното олио за 7-8 минути. Тогава към тях прибавете нарязаното на кубчета филе и нека се приготвя, докато побелее. Щом това стане налейте доматения сок и водата, сложете натрошения сух бульон и магданоза.
Затворете съда с капак и нека ястието да се задушава за около 15 минути. След това изсипете граха в съда и 3 минути по-късно добавете и ориза.
Подправете на вкус, разбъркайте и поднесете ястието.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА КОСА С АЛОЕ ВЕРА ЗА ОБЕМ 200 мл
ОМНИ БИОТИК 6 прах 60 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешко филе с ориз, грах и чесън