Пилешко филе с ориз, грах и чесън

Необходими продукти:
200 грама ориз (дългозърнест)
1 глава лук
1 морков
1 скилидка чесън
1 супена лъжица нарязан пресен магданоз
1 супена лъжица растителна мазнина
2 парчета пилешко филе
300 милилитра доматен сок
1/2 кубче сух пилешки бульон
100 милилитра вода
100 грама замразен грах
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност.
Лука и моркова обелете, нарежете ги едро. Почистете скилидката чесън. Изпържете така подготвените зеленчуци в нагорещеното олио за 7-8 минути. Тогава към тях прибавете нарязаното на кубчета филе и нека се приготвя, докато побелее. Щом това стане налейте доматения сок и водата, сложете натрошения сух бульон и магданоза.
Затворете съда с капак и нека ястието да се задушава за около 15 минути. След това изсипете граха в съда и 3 минути по-късно добавете и ориза.
Подправете на вкус, разбъркайте и поднесете ястието.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БОДИ БУУМ БЕЙСИК МАТИРАЩ И ДЕТОКСИКИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЗА КОМБИНИРАНА КОЖА 50 мл
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 2000 гр.
Безплатна доставка за България!ХАРУХАРУ УОНДЪР ХИПОАЛЕРГЕНЕН ТОНИК 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешко филе с ориз, грах и чесън