Пилешко филе с ментово-лимонов сос
Необходими продукти:
- 3 броя лайм, кората настъргана на ситно и сокът изцеден
- 1/4 чаена чаша студено пресован зехтин
- 1/2 чаена лъжичка сол кашер
- 2 супени лъжици листа от прясна мента, нарязани на ситно
- 5-6 броя пилешки гърди без кожа
За гарниране:
- листенца прясна мента
- резенчета лайм
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете настърганата кора и прясно изцедения сок от лайм, зехтина, солта и листенцата мента.
- Поставете пилешкото филе в найлонов плик с механизъм за затваряне и добавете маринатата.
- Затворете торбичката, премахвайки възможно най-много въздух от нея.
- Оставете пилешките гърди да се мариноват в хладилник в продължение на минимум 2 часа, а най-добре за през нощта.
- Обръщайте плика периодично, за да сте сигурни, че пържолите ще се овкусят равномерно.
- Загрейте грил тиган на средно силен огън и сложете 2 филета в него.
- Печете около 7-8 минути, обърнете пържолата, намажете я отгоре с маринатата и печете още 6-7 минути от другата страна. Повторете с останалите филета.
- Прехвърлете пилешките гърди в плато и върху тях разпределете останалия ментово-лимонов сос.
- Оставете ги да си починат около 10 минути, гарнирайте с листенца прясна мента и резенчета лайм и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Отглеждане на лимон
- Спазмолитици
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешко филе с ментово-лимонов сос