Пилешко филе с ментово-лимонов сос

Необходими продукти:
- 3 броя лайм, кората настъргана на ситно и сокът изцеден
- 1/4 чаена чаша студено пресован зехтин
- 1/2 чаена лъжичка сол кашер
- 2 супени лъжици листа от прясна мента, нарязани на ситно
- 5-6 броя пилешки гърди без кожа
За гарниране:
- листенца прясна мента
- резенчета лайм
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете настърганата кора и прясно изцедения сок от лайм, зехтина, солта и листенцата мента.
- Поставете пилешкото филе в найлонов плик с механизъм за затваряне и добавете маринатата.
- Затворете торбичката, премахвайки възможно най-много въздух от нея.
- Оставете пилешките гърди да се мариноват в хладилник в продължение на минимум 2 часа, а най-добре за през нощта.
- Обръщайте плика периодично, за да сте сигурни, че пържолите ще се овкусят равномерно.
- Загрейте грил тиган на средно силен огън и сложете 2 филета в него.
- Печете около 7-8 минути, обърнете пържолата, намажете я отгоре с маринатата и печете още 6-7 минути от другата страна. Повторете с останалите филета.
- Прехвърлете пилешките гърди в плато и върху тях разпределете останалия ментово-лимонов сос.
- Оставете ги да си починат около 10 минути, гарнирайте с листенца прясна мента и резенчета лайм и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА АРОМА КОМПОЗИЦИЯ ОТ МАСЛА ЧИСТА ЕНЕРГИЯ 10 мл
ЛИБЕРДИДЖЕСТ 14 дози * 10 мл
НовБИЛКА ЧУДОДЕЙКА СПРЕЙ ГАДЕКС 50 мл
ХРИСТИНА АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ С КОФЕИН, МЕНТА И ЛИМОН 200 мл
БИОХЕРБА АРОМА КОМПОЗИЦИЯ ОТ МАСЛА БАЛАНС 10 мл
СОУ СИМПЪЛ БИЛКОВ ЧАЙ ЛЕКА НОЩ 100 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко с портокалов сос
- Пилешки гърди с фурми
- Изсветлете косата си с мед, лимон, канела и кокосово масло
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Царевичен сладкиш с ягоди и мента
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
Коментари към Пилешко филе с ментово-лимонов сос