Пилешко филе с гъби и бяло вино
Необходими продукти:
- 700 грама пилешко филе
- 450 грама печурки, почистени и нарязани
- 1/4 чаена чаша брашно
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 супени лъжици безсолно масло
- 2 супени лъжици листа от прясна мащерка, нарязани на ситно
- 1/4 чаена чаша сухо бяло вино
- 1/4 чаена чаша пилешки бульон
- 1/4 чаена чаша пресен магданоз, нарязан
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Поставете брашното в плитка чиния.
- Подправете пилешкото филе със сол и черен пипер и го оваляйте в брашно.
- Загрейте 1 супена лъжица зехтин и 1 супена лъжица масло в голям тиган на силен огън.
- Запържете филетата за около 3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Прехвърлете ги в чиния и покрийте с алуминиево фолио.
- Намалете силата на котлона и в останалото масло задушете гъбите и мащерката за около 6 минути, докато омекнат.
- Добавете виното и бульона и варете, докато течността намалее на половина. Разбърквайте периодично.
- Подправете със сол и черен пипер и върнете пилешките котлети в тигана.
- Поръсете с магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко филе с гъби и бяло вино