Кокосови пилешки филенца на фурна

Необходими продукти:
1 кг пилешко филе
1/2 чаена чаша брашно
сол и черен пипер на вкус
2 разбити яйца
1 супена лъжица прясно мляко
1 чаена чаша фина галета
1 чаена чаша подсладени кокосови стърготини
за дресинга:
100 грама майонеза
1/2 чаена чаша нарязан ситно ананас
1-2 щипка нарязан пресен магданоз
1 супена лъжица разтопен мед
1 чаена лъжичка заквасена сметана
сладък чили сос на вкус
1 чаена лъжичка сок от лайм
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тава с незалепваща хартия. Пригответе си три купички, в първата комбинирайте брашното, солта и черния пипер. Във втората разбитите яйца и млякото, а в третата кокосовите стърготини и галетата.
Нарежете пилешкото месо, потопете го в брашното, след това в яйцата и накрая в последната смес. По същия начин направете останалото филе, подредете в тавичката и изпечете до готовност.
Миксирайте всички съставки за соса, разбъркайте до хомогенност и охладете. Поднесете филенцата топли, гарнирани с дресинга.
Добър апетит!
Източник: inspiredbycharm.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИКТОРИЯ 1,2,3 CURLS ЛОСИОН ЗА КЪДРАВА КОСА 150 мл
ЛАНДЖЕЛИКА КОМПЛЕКТ PHYTO BEAUTY КОКОС
ВЛАЖНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ЕВЕНТ С МАСЛО ОТ КОКОС * 60
КНААН САПУН С ЧЕРЕН КИМИОН 100 гр.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 2 А ЛАЗУРНО ЧЕРНО
ОСТРОВИТ КОКОСОВО МАСЛО 900 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Кокосови пилешки филенца на фурна