Пилешко месо на тиган с бира и подправки
![Пилешко месо на тиган с бира и подправки - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pile-tigan-bira.jpg)
Бирата винаги е била страхотна добавка към пилешкото. В тази рецепта я комбинираме с паприка, чесън на прах и черен пипер и резултатът е неповторим. Съставките са за 6 порции, а приготвянето ще ви отнеме около 30 минути. Да се заемаме!
Необходими продукти
- 1 1/2 кг пилешко месо, нарязано на парчета
- 4 чаени чаши брашно
- 1 1/2 супена лъжица чесън на прах
- 1 супена лъжица черен пипер
- 1 супена лъжица паприка
- 1/2 чаени лъжици подправка за пиле
- 1 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне
В средно голяма купа смесете 3 чаени чаши от брашното, чесъна на прах, черния пипер, паприката и подправката за пиле.
В друг съд изсипете останалото брашно, солта, жълтъците и бирата. Разбъркайте, докато се получи гъста хомогенна смес.
Сложете малко олио в тигана и го загрейте на висока температура. Потапяйте парчетата месо първо в сухия микс, след това в микса с бира, и накрая ги слагайте в тигана. Пържете по няколко минути от всяка страна, докато придобие златистокафяв цвят.
Поднесете готовото месо, докато е още топло. Сервирайте с любимата си гарнитура от ориз или зеленчуци. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Защо е полезна маската за коса с бира
- За какво е полезна бирата?
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Пилешко месо на тиган с бира и подправки