Пилешки сърчица в сметанов сос с чесън

Необходими продукти:
600 грама пилешки сърчица
100 грама заквасена сметана с масленост 15%
2 глави лук
1 морков
1 супена лъжица майонеза
1 скилидка чесън
3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Почистете сърчицата от ципите и мазнините. Не отстранявайте всичката мазнина, за да получите по-сочно предястие.
Обелете лука, нарежете го на полукръгчета.
Моркова настържете.
Скилидката чесън намачкайте и прибавете към майонезата.
След това изпържете сърчицата в нагорещеното олио, докато се зачервят.
Тогава прибавете лука, затворете съда с капак и оставете да се приготвят на слаб огън в продължение на 15 минути.
Сложете настъргания морков. Разбъркайте.
Затворете с капака отново.
След 5-7 минути добавете заквасената сметана (ако е прекалено гъста, разредете с малко вода).
Нека всичко се задушава в продължение на 20 минути. Тогава сложете майонезата с чесъна и след още 20 минути свалете съда от котлона. Подсолете на вкус.
Добър апетит!
Снимки: gotovimvse.com
Коментари към Пилешки сърчица в сметанов сос с чесън