Пилешки сърчица в сметанов сос с чесън
Необходими продукти:
600 грама пилешки сърчица
100 грама заквасена сметана с масленост 15%
2 глави лук
1 морков
1 супена лъжица майонеза
1 скилидка чесън
3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Почистете сърчицата от ципите и мазнините. Не отстранявайте всичката мазнина, за да получите по-сочно предястие.
Обелете лука, нарежете го на полукръгчета.
Моркова настържете.
Скилидката чесън намачкайте и прибавете към майонезата.
След това изпържете сърчицата в нагорещеното олио, докато се зачервят.
Тогава прибавете лука, затворете съда с капак и оставете да се приготвят на слаб огън в продължение на 15 минути.
Сложете настъргания морков. Разбъркайте.
Затворете с капака отново.
След 5-7 минути добавете заквасената сметана (ако е прекалено гъста, разредете с малко вода).
Нека всичко се задушава в продължение на 20 минути. Тогава сложете майонезата с чесъна и след още 20 минути свалете съда от котлона. Подсолете на вкус.
Добър апетит!
Снимки: gotovimvse.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Сос Бъфало
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Полезна ли е заквасената сметана
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
Коментари към Пилешки сърчица в сметанов сос с чесън