Пилешки крилца с манго и мед
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша брашно
- по 1/2 чаена лъжица лют червен пипер, чесън на прах, сладък червен пипер, черен пипер и сол
- 500 грама пилешки крилца
- 1 манго
- 3 люти чушки "Хабанеро" (по желание и подходящо количество за вашите вкусове)
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаена лъжица червен пипер (сладък)
- 1/4 чаена чаша ябълков оцет
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1/4 чаена чаша мед
Начин на приготвяне:
Смесете подправките с брашното в купа и подсушете крилцата с кухненска хартия.
Оваляйте ги в овкусеното брашно и ги подредете върху решетка. Печете ги на 220 градуса 45 минути, като в средата на времето ги обърнете.
В блендер разбийте мангото, лютата чушка, скилидките чесън, червения пипер, ябълковия оцет и лимоновия сос, докато получите пюре.
В тиган сложете меда и добавете пюрето от манго. Гответе го около 5-10 минути на средна температура, докато се сгъсти.
Пресипете получения сос в купа, в която сложете и крилцата. Разбъркайте ги, за да се овкусят равномерно, след което ги прехвърлете в тава, която предварително сте покрили в хартия за печете, и ги запечете за около 8-10 минути, докато придобият кафеникава коричка и се карамелизират.
Сервирайте ги още топли.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Мариновани крилца с вино, мед и горчица
- Панирани пилешки крилца с къри
- Пилешки крилца с доматено-чеснова глазура
Коментари към Пилешки крилца с манго и мед