Пилешки гърди с мед и сусам

Тази рецепта за пилешко с мед, соев сос и сусам е чудесна идея за обяд или вечеря. Съставките са за 6 порции, а готвенето ще ви отнеме само 25 минути.
Необходими продукти
- 6 обезкостени половини от пилешки гърди
- 1⁄2 чаена чаша мед
- 1⁄2 чаена чаша соев сос
- 1 чаена чаша вода
- 1 супена лъжица печен сусам
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 1/2 чаена лъжица сушен джинджифил
- 1/2 чаена лъжица червен пипер на люспи
Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди на малки парченца. Загрейте малко олио в тиган и запържете вътре пилешкото за 5-6 минути.
В купа изсипете меда, соевия сос, водата, нишестето и червения пипер. Разбъркайте, докато се получи гъста хомогенна смес.
Изсипете готовия сос в тигана при пилешкото и гответе няколко минути. Поръсете със семената от сусам. Покрийте тигана и гответе още около 10 минути, докато пилешкото е напълно готово и сосът се сгъсти.
Поднесете готовото ястие, докато е топло. Сервирайте с любимата си гарнитура от ориз или зеленчуци. Да ви е сладко!
Източник: food.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИЗАЖ РЕВИТАЛИЗИРАЩИ ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 50 мл
НЕИСС МАСЛО ЗА КОСА И ТЯЛО ВЪЗСТАНОВЯВАЩА ТЕРАПИЯ 125 мл
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ЧЕРЕН СУСАМ 250 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
ХАРМОНИКА БИО ЧЕРЕН ТАХАН 250 г
БИОФИЧИНА ТОСКАНА БАЛСАМ ЗА КОСА ЗА ОБЕМ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Пилешки гърди с мед и сусам