Пилешки гърди в лимонов сос
Необходими продукти:
400 грама пилешки гърди
сок от 1/2 лимон
1 малка глава лук
брашно за овалване на пилешкото
3-4 супени лъжици зехтин
200 милилитра зеленчуков бульон
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте пилешките гърди, подсушете ги и нарежете на парчета с размери около 2-3 сантиметра. Оваляйте в брашно от всички страни.
Изцедете сок от половин лимон и налейте около 100 милилитра вода в него. Може да използвате портокалов сок или от мандарини, вариант е да направите комбинация между различните видове.
Нарежете лука ситно и го изпържете до омекване в нагорещения зехтин. След това към него прибавете парченцата месо и запържете заедно, като разбърквате с дървена лъжица.
Налейте цитрусовия сок, разреден с водата, и оставете ястието да се приготвя на силен огън, докато се изпари течността (разбърквайте).
Когато това стане, налейте зеленчуковия бульон и изчакайте да заври. Оставете пилешкото да се задушава на бавен огън в продължение на 15 минути, без да затваряте съда с капак. След това сложете капак и нека ястието се задушава до сгъстяване на соса и до пълната готовност на гърдите.
Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки гърди в лимонов сос