Пилешки воденички с лук и чесън в соев сос
Необходими продукти:
1 килограм пилешки воденички
2-3 глави лук
5 скилидки чесън
200 милилитра пилешки бульон
2 супени лъжици соев сос
олио
магданоз или зелен лук
смлян червен пипер
канела
сол
Начин на приготвяне:
Измийте пилешките воденички, почистете ги от ципите и сварете в подсолена вода в продължение на 35-45 минути. Щом се охладят, нарежете ги на кубчета.
Лука нарежете на ситно и изпържете до златисто в нагорещено олио. Добавете воденичките, налейте пилешкия бульон и оставете да се задушават на слаб огън за около 20 минути. След това сложете соевия сос, намачканите скилидки чесън, мъничко канела, сол и червен пипер на вкус и нека всичко се приготвя под капак още 20-30 минути.
Остава да поръсите с нарязан пресен магданоз или зелен лук и да поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки воденички
- Пържени пилешки воденички с лук
- Студена салата от пилешки воденички с лук и соев сос
- Задушени пилешки воденички с ориз
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
- Воденички с лук върху канапе от ориз
- Пилешки воденички в доматен сос с лук, чесън и босилек
- Пилешки воденички в прясно мляко
- Дроб сарма с пилешки дреболии
- Салата от цвекло с пилешки воденички
Коментари към Пилешки воденички с лук и чесън в соев сос