Воденички с лук върху канапе от ориз
Воденичките са много вкусни, особено поднесени с ориз. Ако обичате воденички с лук, но искате да им придадете малко по-различен вкус, ги пригответе с този нежен кремообразен сос.
Необходими продукти:
- 700 грама воденички
- 3 чаени чаши вода
- 1 1/2 чаени лъжици сол
- 1/3 чаена чаша олио
- 1/2 чаена чаша брашно
- 1 1/2 чаени чаши нарязан лук
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 4 чаени чаши пилешки бульон (домашен или от магазина)
- 4 чаени чаши сварен ориз
Начин на приготвяне:
Почистете воденичките и ги нарежете. Сложете ги в тенджера, посолете с 1/2 чаена лъжица сол и сварете в 3 чаши вода. След около 30 минути, когато вече са омекнали, ги отцедете.
В тиган загрейте мазнината и добавете брашното, разбъркайте, за да се получи каша, която гответе, докато придобие кафяв цвят - около 8 минути.
Прибавете лука, сол, пипер и пилешкия бульон. Разбъркайте, за да се разтвори брашното, прибавете воденичките.
Варете около 10 минути до омекването на лука.
Сервирайте със сварен ориз.
Източник:
sandersonfarms.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки воденички
- Пържени пилешки воденички с лук
- Студена салата от пилешки воденички с лук и соев сос
- Задушени пилешки воденички с ориз
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
- Пилешки воденички с лук и чесън в соев сос
- Пилешки воденички в доматен сос с лук, чесън и босилек
- Пилешки воденички в прясно мляко
- Дроб сарма с пилешки дреболии
- Салата от цвекло с пилешки воденички
Коментари към Воденички с лук върху канапе от ориз