Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пилешки воденички в прясно мляко

Пилешки воденички в прясно мляко

Пилешки воденички в прясно мляко - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пилешки воденички
  • 400-500 милилитра прясно мляко
  • 1 голяма глава стар лук
  • 1,5 супени лъжици нишесте
  • сол, магданоз, черен пипер


Начин на приготвяне:

Нарежете воденичките, изсипете ги в дълбок тиган (може да не използвате мазнина), добавете наситнения лук, подравнете с черен пипер на вкус, подсолете и задушете за около час (първоначално на слаб огън, след това увеличете температурата) до изпаряване на течността.

Кипнете прясното мляко, охладете и в него разтворете нишестето (ако желаете, заместете го с брашно).

Когато се изпари течността от тигана с воденичките, налейте млякото и сложете ситно нарязан пресен магданоз.

Бъркайте непрекъснато, докато сместа заври, след което свалете съда от котлона.

Ястието е готово, насладете му се.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия