Пилешки воденички в прясно мляко
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки воденички
- 400-500 милилитра прясно мляко
- 1 голяма глава стар лук
- 1,5 супени лъжици нишесте
- сол, магданоз, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете воденичките, изсипете ги в дълбок тиган (може да не използвате мазнина), добавете наситнения лук, подравнете с черен пипер на вкус, подсолете и задушете за около час (първоначално на слаб огън, след това увеличете температурата) до изпаряване на течността.
Кипнете прясното мляко, охладете и в него разтворете нишестето (ако желаете, заместете го с брашно).
Когато се изпари течността от тигана с воденичките, налейте млякото и сложете ситно нарязан пресен магданоз.
Бъркайте непрекъснато, докато сместа заври, след което свалете съда от котлона.
Ястието е готово, насладете му се.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки воденички
- Пържени пилешки воденички с лук
- Студена салата от пилешки воденички с лук и соев сос
- Задушени пилешки воденички с ориз
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
- Воденички с лук върху канапе от ориз
- Пилешки воденички с лук и чесън в соев сос
- Пилешки воденички в доматен сос с лук, чесън и босилек
- Дроб сарма с пилешки дреболии
- Салата от цвекло с пилешки воденички
Коментари към Пилешки воденички в прясно мляко